PADI Open Water Diver - grunnkurs i dykking

Grunnkurset er et morsomt og veldig lærerikt kurs. Det gir deg sikkert noen positive personlige erfaringer med mestring. På kurset trener vi på ferdigheter du trenger ned til 18 meters dyp.

Med PADI Open Water Diver-sertifikatet blir du med i det globale PADI-universet. Du finner dykkesentra og dykkere over hele verden som anerkjenner utdanningen du har tatt. Dette kurset er veien til en fantastisk utvidelse av ferieopplevelsene i årene fremover. Meld deg på kurs i Sandefjord her:

Ett års gratis medlemskap i Sandefjord Dykkerklubb

Når du går kurs hos oss får du inkludert medlemskap i Sandefjord Dykkerklubb det første året. Dette er den aller beste måten å komme raskt inn i miljøet på. Du får blitt med på turer som passer ditt ferdighetsnivå. Turene for medlemmer koster nesten ingen ting. Du får også tilgang til å låne/leie utstyr. Det er utrolig praktisk i begynnelsen når du foreløpig ikke vet helt hva som er lurt å anskaffe selv.

Hva betyr det å være dykker?

Til forskjell fra en fridykker (snorkler) driver en dykker med undervannsaktivitet med luft fra en tank man har festet i en vest bak på ryggen.

Hvorfor bør man melde seg på Sandefjord Dykkeskole PADI-kurs i dykking?

Å dykke i Norge er en større utfordring enn å dykke i varmere strøk, fordi omgivelsene er tøffere. Gjennom kurset i apparatdykking lærer du deg det du trenger for å kunne dykke selvstendig på en trygg og sikker måte.

Hvem kan melde seg på dykking?

Det er tre ting som er viktige forutsetninger som må være på plass når du melder deg på PADI Open Water Diver-kurs hos oss:

 • Du må kunne svømme
 • Du er ved god medisinsk helse
 • Du er komfortabel med å være i vann

Under PADI Open Water Diver-kurset trener vi på å flyte eller trå vann uten å holde oss i noe flytende eller en badestige. Du må kunne svømme 200 meter uten svømmeføtter eller 300 meter med maske, svømmeføtter og snorkle.

Du må være minst fylt 13 år. Open Water Diver-sertifikatet kan tas fra du er 10 år, men dette krever at du har familie eller kjente som allerede er dykkere. Hvis du er under 13 år må du kontakte oss så vi får en samtale om dette.

Hvis du er mellom 10 og 13 år får du et juniorsertifikat. Dykkere mellom 10 til og med 12 år dykker maksimalt til 12 meter på kurset PADI Open Water Junior. Fra og med 13 til og med 14 år dykker som PADI Open Water Diver (18 meter). Fra fylte 15 år gjennomfører du fullverdig OWD, som trener deg til dybde på 18 meter. Alle juniordykkere blir oppgradert til senior OWD når de fyller 15 år.

Kom i gang så fort som mulig!

Selv om den praktiske delen av kurset foregår for det meste i tre konsentrerte dager er det en kjempefordel å starte så tidlig som mulig. Ikke vent. Start å jobbe med dykketeorien med en gang. Du får mye mer glede av alt på kurset hvis du er godt forberedt. Selv om det er mange uker eller måneder til du skal i vannet første gang er det smart å starte forberedelsene nå!

Må jeg kjøpe eget utstyr, eller er det inkludert i kursprisen?

Du får låne det du trenger av utstyr under kurset. Det eneste du selv må ha er ABC-utstyr. Det er maske, snorkel og svømmeføtter. Vi hjelper deg til å finne det som passer for deg. Bruk gjerne Sandefjords lokale leverandør av apparat- og fridykkerutstyr, Dykkesport.no. Som kurselev får du spesialpriser.

Hvordan er kurset lagt opp?

Dykkekurset foregår i Sandefjord, og går over fire dager. Hvor lange dagene blir vil variere, men vil aldri være over åtte timer lange. I Sandefjord har vi både undervisningslokaler, basseng/skjermet vann og gode dykkesteder. Ikke undervurder dykketeorien. Den krever at du setter av alt fra 20 til 40 timer med konsentrert teoretisk læring gjennom nettkurset. 

Vi arrangerer tre nettmøter på Zoom der vi gjennomgår det viktigste fra teorien, og der du får anledning til å stille alle spørsmålene du måtte trenge. Det er lurt å benytte disse nettmøtene.

PADI Open Water Diver-kurset gjennomføres med en fast timeplan.

 • Dykketeori og prøve utstyr én kveld 17:00 til 21:00
 • Basseng 1 (6-7 timer ettermiddag/kveld – som regel i helg) 
 • Sjødykk 1 (hel dag) 
 • Sjødykk 2 (hel dag + teorieksamen på papir og uten hjelpemidler) 
 • Sjødykk 3 (4-5 timer ettermiddag/kveld.)  

All opplæring er tilpasset norske forhold. Derfor trener vi grundig i basseng og har 6 sjødykk. Dykketeorien gjennomgår vi gjennom alle dagene i basseng og sjø.

Hva koster kurset?

Totalpris med nettkurs kr. 6.900,-

Dykketeorien tas som nettkurs.

 • Praktisk del av kurset (basseng/sjø) kr. 5.700,-
 • eLæring kr. 1.200,- som inkluderer:
   • Nettkurset
   • Sertifiseringsavgift 
   • Digital dykkeplanlegger 
 • Legesjekk (hos fastlege, pris kan variere) ca. kr. 1.000,-

Dykketeorien betales ved påmelding. Kursavgiften betales innen første kursdag. Du bestiller dykketeorien her. 

Avbestilling: Nettkurset refunderes ikke. Ved avbestilling inntil praksisdelen er fakturert blir hele praksiskostnaden kreditert. Ved avbestilling etter at praksisdelen er fakturert refunderes 50% av praksiskostnaden. Avbestilling etter at bassengpraksisen er gjennomført gir ingen refusjon.

Totalpris med nettkurs kr. 6.900,-

Jeg har meldt meg på kurs! Hva må jeg ha med meg første dagen?

Første kursdag blir du bedt om å ha med deg ferdig utfylt og signert helseattest for dykking fra fastlegen. Innen vi dykker i sjøen må du ha eget ABC-utstyr (maske, snorkel og svømmeføtter). Det er lurt å prøve litt forskjellige masker, og det kan du gjøre helt gratis i bassengtreningene. 

Vi gleder oss til å se deg på kurs! 

Hos legen!

Ta en utskrift av dette skjemaet med deg til legetimen. Skjemaet består av én del egenevaluering og én del der legen konkluderer. Ta med utfylt skjema med legens signatur til første bassengtime.
 
 
 
Hvis din lege er usikker på hva denne sjekken omfatter så kan du gi denne til legen.