CMAS Fridykking

Ta fridykkelappen, og opplev fantastiske undervannsverdener med snorkel og dykkemaske! Meld deg på Sandefjords kuleste kurs:

Få deltakere. Kan bli flyttet til 14. mai.

Få deltakere. Kan bli flyttet til 14. mai.

Hva betyr det å være fridykker?

Til forskjell fra en dykker driver en fridykker med undervannsaktivitet uten luft fra en tank man har festet i en vest bak på ryggen. Fridykkeren klarer seg med enkelt utstyr – dykkemaske, snorkel og svømmeføtter.

Fridykkekurset ledes av trygge og erfarne instruktører med god knytning til Sandefjord Dykkerklubb. Der finner du et godt miljø for fridykking, så veien fra kurs til miljø og hobby er kort.

Hvorfor bør man melde seg på Sandefjord Dykkeskoles CMAS-kurs i fridykking?

Kurset i fridykking skal gjøre deg til en trygg og selvstendig fridykker, som behersker forholdene i nordiske farvann. Kurset vektlegger trygg og organisert fridykking.

Hvem kan melde seg på fridykkekurs?

Alle over 7 år kan ta dette kurset, men vi anbefaler minst 10 år ved mindre han/hun har spesielt gode ferdigheter i vann. Kurset passer ideelt for grupper eller familier der alder og ambisjoner varierer.

Hvordan er kurset lagt opp?

Kurset er delt i tre deler:

  1. Kunnskapsutvikling – foregår som nettundervisning. Vi går igjennom alle de viktige tingene du må kunne før vi starter opplæringen i vannet.
  2. Bassengundervisning – foregår i Sandefjord svømmehall. 4 timer med opplæring og trening forskjellige praktiske ferdigheter. Nivået på øvelsene tilpasses den enkeltes ferdigheter og ambisjoner.
  3. Sjøundervisning – foregår i Kjerringvik utenfor Sandefjord. Én hel dag med opplæring og trening i forskjellige praktiske ferdigheter. Denne dagen er felles for alle som har gjennomført bassengundervisningen, og som ønsker litt mer. Når du er ferdig med denne dagen har du et fantastisk grunnlag for å videreutvikle deg selv i spennende fridykking.

Du vil blant annet bli kjent med fridykkerutstyret ditt, lære gode sikkerhetsrutiner og gjennomføre mestringsøvelser som for eksempel å dykke ned til bunnen av bassenget (4 meter) og tømme maska under vann.

Hva koster kurset?

De to første delene av kurset er én pakke. Sjøundervisningen har en pris for seg. Det ser slik ut:

  • Kunnskapsutvikling + bassengundervisning koster kr. 1.490,-
  • Sjøundervisning koster kr. 1.490,-

Når du har meldt deg på kurs, får du tilsendt en faktura på e-post. Denne må være betalt før første kursdag.

Du får ett års gratis medlemskap i Sandefjord Dykkerklubb når du går på kurs hos oss.

Må jeg kjøpe eget utstyr, eller er det inkludert i kursprisen?

Utstyr til fridykking varierer fra det mest enkle snorkleutstyr til spesialisert utstyr. Kanskje har du maske, snorkel og svømmeføtter liggende. Da bruker du det. Hvis du ikke har noe selv, så kan du låne av oss under kurset. Det er ikke alltid vi klarer å finne akkurat de svømmeføttene som passer deg eller den masken som sitter som støpt. Hvis du foretrekker eget utstyr allerede på kurset, så får du veldig gode kurstilbud gjennom Dykkesport AS.

Vi gleder oss til å se deg på kurs!